Hallo, mijn naam is Mathias, student accountancy-fiscaliteit aan de Vives te Kortrijk. Op 10/04/2017 begon mijn stage-avontuur voor de volgende 9 weken bij Gevimar.

Hoe kwam ik bij Gevimar terecht?

Ik ben bij verschillende accountancy-kantoren langs gegaan op verkennend gesprek. Dit was zowel bij grote kantoren (zoals de Big 4), als bij enkele kleinere kantoren. Ik heb dan gekozen om mijn stage te lopen in een kleiner kantoor, en hier is Gevimar het ideale voorbeeld van.

Gevimar was mij trouwens niet volledig onbekend, aangezien ik in mijn eerste jaar accountancy-fiscaliteit hier reeds mijn inloopstage (3 dagen) heb mogen doen.

Eerste ontmoeting

Toen ik aanbelde, kwam een van de medewerksters de deur open doen. Zij wees mij onmiddellijk door tot bij Geert, één van de zaakvoerders. Eens ik in het bureau van Geert toekwam, nam ik plaats en kwam de andere zaakvoerder Gregory erbij zitten.

Na een korte uitleg over wat er verwacht werd van deze stageperiode, werd ik voorgesteld aan de 11 medewerksters. Iedereen zit in een open ruimte en in 2 groepen, waardoor er gemakkelijk eens gebabbeld en gelachen kan worden (wat hier wel af en toe gebeurt).

De taken

Mijn taken waren vooral: inboeken van facturen (btw-periode), aangiftes in de personenbelasting & winstberekeningen en balansen voorbereiden. Ook enkele administratieve taken zoals klasseren, inscannen, … behoorden tot mijn opdrachten. Het was dus een allround takenpakket met veel variatie.

Het waren allemaal verschillende dossiers; zowel eenmanszaken als vennootschappen kwamen aan bod (BVBA, VOF, GCV, …).

Ik mocht gedurende lange tijd aan één dossier werken voor een éénmalige opdracht voor een Franstalige klant, wat goed was om mijn Frans ondertussen ook wat bij te schaven.

Mijn ervaring

Ik vond het natuurlijk spannend om onmiddellijk van de schoolbanken te komen en 9 weken lang stage te lopen in een kantoor waar je niemand kent. Ik ben uit mezelf al wat teruggetrokken, maar dat evolueert naar gelang ik mij op mijn gemak voel. Bij Gevimar ging dat redelijk snel.

De sfeer zit hier zeer goed; er wordt veel gelachen, zowel aan de bureaus als tijdens de middagpauze. Het toffe is dat iedereen ‘s middags samen aan een grote tafel eet. Ik kwam blijkbaar toe in de juiste periode; er werd toevallig enkele keren getrakteerd voor een verjaardag.

Ik heb genoten van deze 9 weken lang. Ik kreeg van iedere werknemer enkele taken; zo was er veel variatie in de taken die ik deed. Ik heb zeer veel bijgeleerd, het is pas eens je al de theorie in praktijk toepast dat je pas echt zaken begint bij te leren.

Indien er iemand zou vragen of ik een stageplaats weet, zou ik Gevimar zeker aanraden!

Om deze toffe 9 stageweken af te sluiten, heb ik getrakteerd met boules de berlin en dat werd door iedereen geapprecieerd.

Bedankt aan iedereen voor deze toffe ervaring!