Velen van jullie contacteerden ons reeds met vragen over de hinderpremie die wordt voorzien voor ondernemers en zelfstandigen die verplicht hun zaak moeten sluiten omwille van de Corona maatregelen.  

De ondernemers die getroffen zijn door een volledige sluiting bekomen een eenmalige premie van 4.000 euro en als ze na 21 dagen hun zaak nog moeten sluiten een vergoeding van 160 euro per dag.

Voor ondernemingen die in het weekend moeten sluiten is er een eenmalige premie van 2.000 euro en als ze na 21 dagen hun zaak nog moeten sluiten, krijgen ze een vergoeding van 160 euro per dag.

Restaurants die niet volledig sluiten maar overschakelen op afhaal, kunnen toch van de Corona hinderpremie genieten. Ook frituren die hun eetruimte moeten sluiten, kunnen die premie aanvragen.

De corona hinderpremie wordt beperkt tot 1 premie per bedrijf met een getroffen locatie. Voor ondernemers die actief zijn in de horecasector is er een premie mogelijk per uitbatings- of exploitatiezetel, op voorwaarde dat er per uitbatingszetel minstens 1 voltijdsequivalent (VTE)  RSZ-ingeschrevene tewerkgesteld is. 

Meer duidelijkheid over het aanvragen van die nieuwe premie, zal deze week beschikbaar zijn op deze website.

Onze medewerkers zullen u graag begeleiden en ondersteunen bij het indienen van uw aanvraag.  Indien er kan gewerkt worden met een volmacht, kunnen wij de aanvraag in uw naam indienen.  Wij vermoeden echter dat er geen speciale volmacht hiervoor zal voorzien worden (zoals bij de gewone hinderpremie).  Daarom raden we u aan om reeds een federaal token aan te vragen.  Daarmee kunnen we ook op afstand in uw naam inloggen en de aanvraag indienen.